pauliensprenger.com

Beeldende kunst, gemaakt door Paulien Sprenger.

Over Paulien

De wereld van een ander.

Paulien R. Ellen-Sprenger (Termunten, 1978) woont en werkt in Eelde. Het illustreren en uitgeven van twee prentenboeken (‘De Buik van Mees’ en ‘Het avonduur van Koekoek’) wakkerde het vuur in haar aan om zich door te willen ontwikkelen op het gebied van beeldende vormgeving. Ze vond de verdieping die ze nodig had op de Klassieke Academie voor Tekenen en Schilderen in Groningen.

Met een achtergrond als sociaal werker ligt een fascinatie voor menselijk gedrag voor de hand. Als toeschouwer van haar werk krijg je dan ook een inkijkje in de wereld van een ander. En misschien nog wel het meeste een inkijkje in de wereld van Paulien zelf. Intieme beelden met thema’s als ‘geborgenheid’ ‘Je kunnen verschuilen’, ‘even afwezig zijn’ of je juist ‘onderscheiden in de massa’. Haar kinderen staan vaak model. Ook maatschappelijke thema’s zoals ‘het klimaatprobleem’ of ‘bureaucratie’ worden niet geschuwd.

Menselijk gedrag

“Mensen zijn fascinerende wezens. Ze kunnen verbloemen, maskers dragen, zich anders voordoen. En toch, onder alle mogelijke stoere of harde lagen die iemand zich eigen kan maken, is altijd een bepaalde kwetsbaarheid te vinden. Voor mij is dat een onuitputtelijke bron van inspiratie”.

Paulien heeft een vlotte toets en experimenteert met verschillende materialen. De richting van de penseelstreken zijn navolgbaar wat bijdraagt aan de expressiviteit. Paulien maakt zowel autonoom werk, als werk in opdracht.

Zelfportret, Vrouw in de kunst. Olieverf op paneel.